Videos

“Ylitä raja rohkeasti! – liikkuvuusinfo Ruotsiin, 26.4.2022 klo 9 – 10.15

Youtube-tallenne on katsottavissa 29.4.-13.5.2022 tästä linkistä

Koti Suomessa, työ Ruotsissa – pendelöintiä rajalla | Hemmet i Finland, arbetet i Sverige – pendling över gränsen (28.6.2021)

Koulutus Nordin (Utbildning Nord) opettaja Ali Saukkoriipi kertoo millaista on, kun asuu Suomen puolella mutta kulkee päivittäin Ruotsin puolella töissä. 

Näin löydät osaajia Euroopasta (19.10.2021)

Pohjois-Pohjanmaan TE-palveluista EURES-asiantuntija Tina Sundqvist kertoo EURES-palveluista työnantajille ja antaa vinkkejä miten yritys löytää osaajia Euroopasta. 

Hur är det att leva och plugga i Luleå? (13.4.2021)

Millaista on opiskella ja elää Luulajassa? Malin Winberg haastattelee etelämpää Ruotsista Luulajaan opiskelemaan tulleita nuoria. 

Lapsiperheen muutto Oulusta Kiirunaan | En barnfamilj flyttar från Uleåborg till Kiruna (6.4.2021)

Suomalainen lapsiperhe muuttaa Oulusta Kiirunaan. Valtosen perhe kertoo kokemuksistaan. 

Från Finland till Sverige för arbete? Helsingforsbons resa norrut (6.4.2021)

Helsingissä koko ikänsä asunut Eeva Sauri muutti Ruotsiin Ylitorniolle töihin. Hän kertoo vinkkejä muuttamiseen sekä kokemuksistaan ja eroista mitä on havainnut etelässä ja pohjoisessa elämisen välillä. (Ruotsinkielinen tekstitys).

Suomesta Ruotsiin töihin? Helsinkiläisen matka kohti pohjoista (6.4.2021)

Helsingissä koko ikänsä asunut Eeva Sauri muutti Ruotsiin Övertorniolle töihin. Hän kertoo vinkkejä muuttamiseen sekä kokemuksistaan ja eroista mitä on havainnut etelässä ja pohjoisessa elämisen välillä. (Suomenkielinen tekstitys).